SINT BEZOEKT TIKKIE BIJZONDER

In december 2022 bezocht de Sint en zijn Pieten de dagbesteding in Lunchroom Tikkie Bijzonder. Bij de horecakanjers was het wel even schrikken maar op een later tijdstip zijn zij met zijn allen op de foto gegaan en was er dus volop plezier.

 

Bewonersvakantie 2020 was weer een feest

3 september 2020

Ook deze zomer zijn de bewoners van het Zorghuis Alblasserwaard weer op bewonersvakantie geweest in het mooie Rockanje. Alle bewoners hebben zich prima vermaakt met, fietsen en eten in de avond quizjes, optreden en natuurlijk gezelligheid met elkaar. Het weer was een dagje met wat heerlijk maar gelukkig was er een grote tent opgezet. Al met al was het weer een feest!

Klik hier om de foto's te bekijken van de bewonersvakantie van 2020

Interview met Richard op Radio Rijnmond

28 augustus 2020

Bewoner Richard heeft woensdag 26 augustus een interview gehad over zijn dagbesteding bij dierenzorgcentrum Louterbloemen op Radio Rijnmond

Klik hier om het interview op Radio Rijnmond terug te luisteren


Verbouwing Lunchroom Tikkie Bijzonder

27 augustus 2020

De verbouwing van Lunchroom Tikkie Bijzonder verloopt erg naar wens.

Bekijk op onze website www.tikkie-bijzonder.nl de foto's van de verbouwing.

Voor meer informatie mbt Lunchroom Tikkie Bijzonder kunt u mailen naar het e-mailadres info@tikkie-bijzonder.nl

 


Pizza Traktatie van Piet en Dicky

14 mei 2020

Afgelopen dd 9 mei zijn we blij zaterdag in het Zorghuis. Piet en Dicky (ouders van Werner) hebben ons getrakteerd op heerlijke pizza's!

Wat hebben we genoten. Namen alle bewoners en begeleiding willen we Piet en Dicky enorm dankbaar voor deze overheerlijke traktatie.

 

 


Spek en Bonen thuis bij Zorghuis Alblasserwaard

13 april 2020

Zondag 12 april (1e paasdag) heeft Zorghuis Alblasserwaard kunnen genieten van Spek en Bonen bij u thuis. Het was een ware belevenis om het eten geleverd te krijgen uit een echte foodtruck. We willen Spek en Bonen dan ook hartelijk bedanken voor het heerlijke eten.

Klik hier voor de foto's


Jan Pak De Leuning speelt voor het zorghuis

13 april 2020

Afgelopen zaterdag 11 april is Zorghuis Alblasserwaard blij verrast met een belangeloos optreden van Jan Pak De Leuning. Het heerlijke weer en de verschillende nummers zorgden voor een gezellige sfeer. Namens Zorghuis Alblasserwaard willen we Jan Pak De Leuning van harte bedanken voor deze leuke dag, we hebben genoten.

Klik hier voor de foto's


Arjen en Roy's QUIZ avond

9 april 2020

Arjen en Roy hebben afgelopen week (8 april 2020) na het grote succes op de bewonersvakantie een nieuwe quiz gehouden. De quiz had 50 verschillende vragen met 3 verschillende teams, dus voor iedereen zat er een vraag bij die hij of zij wel wist. Er zat veel humor in de quiz. Met andere woorden was het een gezellige quizavond. Bedankt voor het organiseren Arjen en Roy!

Klik hier voor de foto's van de quizavond


Zorghuis Alblasserwaard in de watten gelegd

2 april 2020

Het Zorghuis Alblasserwaard is in deze bijzondere periode van het coronavirus enorm in de watten gelegd. Er werden door ouders en mooie bloemen, lekkernijen, kaarten en zelfs een taart en een buffet gebracht. Het zorgteam en de bewoners van het Zorghuis Alblasserwaard is hier enorm dankbaar voor.

Klik hier voor de foto's van deze geschenken

 

 


Uitje naar Kamp Westerbork

6 Maart 2020

 

Maandag 2 maart zijn er een aantal begeleiders en bewoners naar Kamp Westerbork in Drenthe geweest. Na een lange ritmet de bus van het Zorghuis Alblasserwaard was het een interassant en bijzonder uitje. Namens de begeleiders en bewoners bedankt voor het organiseren van dit uitje.

Klik hier voor de foto's


Quizavondje

20 Februari 2020

 

Dinsdagavond 18 Februari is er onaangekondigd een quizavondje georganiseerd voor de bewoners van het Zorghuis Alblasserwaard. Er waren deze keer geen prijzen te winnen want het was vooral voor de gezelligheid. Op die avond werden ongeveer 50 vragen gesteld van verschillende categorieën zoals Algemeen, Muziek, Eten en Drinken en Technisch.


Optreden van Ali B

13 Februari 2020

Zaterdagavond 8 Februari hebben bewoner Michel en begeleidster Patricia het optreden van Ali B in De Willem in Papendrecht mogen bijwonen. Het was een fantastisch optreden waarin hij veel grappen en grollen maakte over zichzelf en over het TV programma The Voice of Holland. Een avondje culturen valt ook bij Zorghuis Alblasserwaard onder de zorg.


Nieuwsbrief van Januari/Februari/Maart 2020

Februari 2020

Klik hier voor de nieuwsbrief


Grote Donatie Project Dakterras

30 Januari 2020

Molenaarsgraaf - Donderdagavond 30 Januari 2020 werd Zorghuis Alblasserwaard compleet verrast met de ontvangst van een cheque van €3000,- van Stichting Kringloopcentrum Graafstroom. Deze stichting is een organisatie die zich inzet voor het goede doel. Uit de netto opbrengst van deze Kringloopwinkel in de Alblasserwaard wordt driemaal per jaar geld beschikbaar gesteld voor diverse organisaties en/of projecten. Deze keer heeft de stichting het enorme bedrag van €3000,- geschonken voor het nieuwe dakterras project. Hierdoor zal de thermometer nog meer gaan stijgen, maar we zijn er nog niet. Zie de homepage op onze site voor een donatie. Het bestuur van de Stichting Vrienden Zorghuis Alblasserwaard en alle bewoners alsmede het zorgteam van Zorghuis Alblasserwaard willen de kringloop winkel in Goudriaan hiervoor hartelijk bedanken.

Klik hier voor de foto's


Oud Hollandse Spelletjes Avond

24 Januari 2020

Afgelopen Dinsdag hebben Patricia en David weer een geslaagd spelavondje georganiseerd. Deze maand was het spel thema "oud hollandse spelletjes". Zo was er onder andere ei lopen, koek happen, ring gooien en ezeltje prikje te doen voor de bewoners van het Zorghuis Alblasserwaard. Bedankt voor het organiseren Patricia en David. De volgende spelavond word in Februari gehouden, preciese datum is nog onbekend.

Bekijk Foto's


Richard verrast Louterbloemen

15 Januari 2020

Richard, trouwe vrijwilliger bij Dierenzorgcentrum Louterbloemen verraste de beheerder Mirjam Addiks deze week met dit portret van Pepper als dierbare herinnering. Pepper was de bijzondere verstandige en aristocratische Greyhound van Mirjam Addiks. Pepper heeft talloze asielhonden geholpen door haar gedrag en hulp naar asielhonden met gedragsproblemen. Richard heeft elke dinsdag op dagbesteding voor Pepper en Mirjam Addiks aan het kunstwerk gewerkt. Bijzonder knap en mooi gedaan Richard.

Een bijzonder kado.


Secret Santa Sliedrecht verrast bewoners van Zorghuis Alblasserwaard

20 December 2019

Tientallen families en alleenstaanden in Sliedrecht zijn donderdagavond 19 december 2019 verrast, toen aan de deur werd gebeld en hij of zij bij het open doen als verrassing een flink kerstpakket kreeg overhandigd. Secret Santa Sliedrecht maakte hen heel blij! In totaal zijn 160 pakketten bezorgd.

Lees meer op Sliedrecht24

Bron: Sliedrecht24


Karate Examen

19 December 2019

Onze bewoner Werner heeft deze week op dinsdag 17 december examen gedaan van Kyokushin-karate en zijn gele band behaald. Uiteraard zijn onze bewoners en het zorgteam hier heel blij mee om zo'n sterke man in huis te hebben. Van harte gefeliciteerd.

 


Bewoners Wensen

13 December 2019

Weer is bijna het jaar 2019 achter de rug en gaan we ons in het jaar 2020 voorbereiden op het 1e Lustrum van ons zorghuis. We kunnen weer terugkijken op een mooi jaar waarin de bewoners grote vooruitgang hebben geboekt in hun ontwikkeling. Ieder jaar worden er individuele doelen gesteld onder leiding van het zorgteam van Zorghuis Alblasserwaard. Het zorgteam wenst u allen fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond jaar 2020 toe.


Sinterklaas bezoekt Zorghuis

5 December 2019

Ook dit jaar heeft Sinterklaas en zijn Pieten ons zorghuis bezocht en heeft in iedere hoek weer pepernoten gestrooid. Uiteraard zijn er ook weer diverse kado's uitgepakt met mooie gedichtjes. Wij bedanken dan ook Sinterklaas en Piet Martin. Tot volgend jaar!

Bekijk foto's


Van krantenbezorger naar "miljonair"

5 December 2019

Onze bewoner Richard willen wij hierbij in het zonnetje zetten omdat hij voor ons de krantenbezorger is voor het jaar 2019. Hij bezorgt met zijn bakfiets al vanaf Februari dit jaar Het Kompas wekelijks op de Rivierdijk. Van de bewoners aan de Rivierdijk ontvangt hij dan ook regelmatig complimentjes. Richard zal deze bewoners de komende dagen fijne Kerstdagen en een goed en gezond jaar 2020 komen wensen.


Nieuwsbrief van November & December 2019

November 2019

Klik hier voor de nieuwsbrief


Bingo avond

8 November 2019

Afgelopen Dinsdag 05-11-2019 hebben bewoner David en begeleidster Patricia een bingo georganiseerd in Zorghuis Alblasserwaard.
Het was erg leuk om dit te organiseren, de prijsjes hebben we gesponsord gekregen van div winkels/bedrijven uit Sliedrecht en hier waren we erg blij mee! Daarom willen we de winkels ook hartelijk bedanken voor de prijsjes die we mochten ontvangen.
Het was een hele gezellige avond en de Bewoners hebben genoten en uiteindelijk hadden ze allemaal een prijsje.
Bij deze willen we iedereen bedanken die hier aan mee hebben gedaan!

Bekijk foto's

Bij deze onze dank aan:
Travelclub Sliedrecht
Boekhandel de Gruijter
La Bonniere
Kapper Willem
Kapper Hairvieuw
Chinees restaurant Golden City
Helena’s
Brasserie de Dijk
Kom aan Tafel
Kapsalon Royal


Slydregt.nu bezoekt ons Zorghuis Alblasserwaard

1 November 2019

In de afgelopen maand oktober heeft de lokale politieke partij Slydregt.nu een bezoek gebracht aan Roy den Breejen, bewoner van ons zorghuis. Kersverse voorzitter Cees Westerhout en fractieleider Mark Jongeneel toonden hun belangstelling in het wel en wee van onze bewoner. Hun bezoek werd dan ook zeer op prijs gesteld.

Karaoke avond

31 Oktober 2019

Afgelopen dinsdagavond was er een karaoke avond in Zorghuis Alblasserwaard. Wat een talenten bezitten onze bewoners toch! Alles onder leiding van David & Patricia. Bedankt hiervoor.

Bekijk foto's


Inpakken maar en slopen geblazen: Dagbesteding bij Louterbloemen kan starten met langverwachte verbouwing

17 Oktober 2019

Kruiwagens vol rommel en dozen vol spullen. De verbouwing van dierenasiel Louterbloemen gaat bijna beginnen. Maar eerst moet er opgeruimd worden...

Lees meer

Bron: ad.nl


Sjoelavond

17 Oktober 2019

Op maandag en dinsdag avond houden onze bewoners zich bezig met spelletjes. Afgelopen dinsdag avond won Hanna met sjoelen de 1e prijs.

 

 


Nieuwsbrief van September 2019

September 2019

Klik hier voor de nieuwsbrief


Interview Tineke van Rosmalen

25-09-2019

Bekijk het interview

Bron: De Merwestreek


Bewonersvakantie 2019

20-09-2019

Vanaf 12 augustus tot 19 augustus zijn de bewoners weer een week op vakantie geweest in Rockanje. De nachten werden doorgebracht in prachtige huurcaravans... Lees meer

 


Nieuwsbrief van Juni/Juli/Augustus 2019

Augustus 2019

Klik hier voor de nieuwsbrief


Repair & Go gesloten ivm vakantie

08-08-2019

Repair & Go is gesloten vanaf 12 augustus 2019 tot en met 2 september 2019. Repair & Go gaat op 9 september 2019 weer open.


Dagbesteding T.A.Z. met vakantie

08-08-2019

Het dagbestedings team Creative Coaching (Tineke van Rosmalen en Anja Kroon) is met vakantie vanaf 5 augustus 2019 tot en met 29 augustus 2019. De start vind weer plaats op dinsdag 3 september 2019.


Voorbereidingen bewonersvakantie 2019

08-08-2019

De voorbereidingen van de bewonersvakantie 2019 zijn al in volle gang. De partytent is al opgezet... Lees meer


Zorghuis Vrijwilliger Peter

19-07-2019

Ons zorghuis is zelfs een 2e chauffeur vrijwililiger rijk met Peter Arend de Vlaming. Peter is in het werkzame leven... Lees meer


Zorghuis Vrijwilliger Arie

12-07-2019

Een van de vrijwilligers is Arie van Rosmalen. Als zijnde chauffeur van onze zorgbus... Lees meer

 


Personeelsuitje

05-07-2019

Vrijdag 5 juli heeft de gehele begeleiding van het Zorghuis genoten van een heerlijk diner... Lees meer

 


De Bakfiets Hopper

29-06-2019

Bewoner Richard, chauffeur van de Bakfiets Hopper, vervoert onze begeleidster Patricia naar het baggerfestival.... Lees meer

 


Baggerfestival 2019

28-06-2019

Ook onze bewoners zullen het komende weekend het baggerfestival gaan bezoeken... Lees meer

 


Sanitaire voorzieningen

28-06-2019

Lees meer


Bakfiets Zorghuis

28-06-2019

We hebben onze aangeschafte bakfiets laten beletteren met het logo van het Zorghuis... Lees meer


G-team HC Souburgh kampioen!

08-06-2019

Knappe prestatie van onze bewoners... Lees meer


Babboe Bakfiets

31-05-2019

Een bakfiets om boodschappen te doen en Het Kompas te bezorgen door bewoner Richard is een schenking van Stichting Vrienden Zorghuis Alblasserwaard. Op de foto links... Lees meer


G-team Kampioen 2019

25-05-2019

Lees meer


Donatie Idea Nederland

08-05-2019

Adviesbedrijf in energiebesparing heeft een donatie gedaan van 1500 euro voor ons dakterras project... Lees meer


Angèle 50 jaar

04-05-2019

Bewoonster Angèle heeft haar 50ste verjaardag uitbundig gevierd met een optreden... Lees meer


"WAT IN HET VAT ZIT VERZUURT NIET”

14-04-2019

Deze woorden sprak wethouder Ton Spek (CDA) na een bezoek met staatssecretaris Mona Keizer in oktober 2017, waarbij hij beloofde om friet te gaan bakken voor onze bewoners van Zorghuis Alblasserwaard... Lees meer


Nieuwsbrief van April 2019

April 2019

De nieuwsbrief van April 2019... Lees meer


Donatie FITTER -bijdewit-

December 2018

De sportschool FITTER -bijdewit- heeft in December 2018 een actie georganiseerd voor ons dakterras: Iedere sporter kon een kerstbal in de aanwezige kerstboom ophangen en daarmee 5 euro doneren... Lees meer


Raad van State vernietigt zware boete voor Zorghuis Alblasserwaard

27-09-2018

De Raad van State vindt het niet redelijk dat Zorghuis Alblasserwaard een boete van 5000 euro moet betalen aan het ministerie voor Medische Zorg. Dat heeft de Raad woensdag bepaald. Het Zorghuis kreeg in 2016 een dwangsom aan de broek, omdat het niet volgens de regels aan het ministerie verantwoording had afgelegd over de besteding van het geld voor zorg. De dwangsom werd later omgezet in een boete... Lees meer


Bezoek staatssecretaris Mona Keijzer

21-10-2017

Op 21 oktober 2017 kregen wij bezoek van de toekomstig staatssecretaris van Economische zaken en klimaat Mona Keijzer. Zij was tijdens het bezoek nog kamerlid voor het CDA en trad nog op als... Lees meer


‘Ik geniet hier intens van het leven’

16-08-2017

Zorghuis Alblasserwaard aan de Rivierdijk in Sliedrecht is een echte thuishaven voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Het is een kleinschalig wooninitiatief, waar momenteel tien bewoners verblijven. Een van die bewoners is Roy den Breejen. De 29-jarige Sliedrechter is maar wat blij dat hij alweer twee jaar bij Zorghuis Alblasserwaard woont. Hij is erg betrokken bij het wooninitiatief en dat uit zich onder meer in het gegeven dat Roy in de bewonersraad van het huis zit. In zijn vrije tijd vindt hij het verder fijn om te sporten en te schilderen. Hij komt naar eigen zeggen ‘niks tekort’ bij Zorghuis Alblasserwaard... Lees meer