Een echt thuis, zo gewoon mogelijk

Eigen potje koken

In ons Zorghuis wonen maximaal 10 volwassenen met een beperking samen. Dit gebeurt op een zo normaal mogelijk manier. Een gezellig gesprek op de bank en natuurlijk samen aan tafel eten: het is een huiselijke situatie, net als in een groot gezin. Wij doen alles aan om in het Zorghuis een gezellige inrichting en sfeer te creëren. Hier mag je jezelf zijn en krijg je persoonlijke aandacht en geborgenheid. Niemand is hier een nummer, we kijken naar de bewoner als individu, met zijn eigen behoeften en talenten.

24-uurs zorg en begeleiding

Wat bijzonder is in ons Zorghuis, is dat de bewoners samen in huis wonen met hun zorgverleners: Theo en Désirée. Deze unieke manier van zorgen doen wij in navolging van de Thomashuizen. De begeleiders zijn altijd bereikbaar voor de bewoners en de lijntjes zijn erg kort. Ook zijn er op deze manier minimale wisselingen van begeleiders. De toewijding is groot en door de kleinschaligheid is het goed te realiseren om iedere bewoner de begeleiding en zorg te geven, die hij/zij nodig heeft. Bureaucratie en een hoop papierwerk mijden wij, we steken onze energie in het welzijn van onze bewoners.

Zorg op maat

Wij gaan in onze werkwijze uit van vraaggerichte zorgsturing. Dit doen we bij elke bewoner samen bepalen welke vragen er zijn op het vlak van bijvoorbeeld begeleiding, verzorging, dagbesteding, activiteiten en huisvesting. Op deze manier biedt het kleinschalige concept niet alleen huiselijkheid en warmte, maar ook de optimale voorwaarden om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid gestalte te geven.

Zinvolle dagbesteding

Wonen in ons Zorghuis gaat hand in hand met een zinvolle dagbesteding. Deze dagbesteding wordt geleid door ons, wij beschikken namelijk over een eigen ruimte, Lunchroom Tikkie Bijzonder aan de Kerkbuurt 33 te Sliedrecht. Bij deze dagbesteding zijn niet alleen bewoners welkom, maar bijvoorbeeld ook eenzame ouderen uit de omgeving. Voorbeelden van activiteiten zijn: creatieve projecten, portret schilderen en werken met een computer. Ook zijn er externe mogelijkheden voor dagbesteding, waarbij we gezamenlijk kijken welk soort dagbesteding een bewoner nodig heeft.

Meedoen in de maatschappij

Wij willen onze bewoners een zo normaal mogelijk en gelukkig leven laten leiden. Meedoen in de maatschappij is een heel belangrijk uitgangspunt. Een groot voordeel is dat de bewoners dichtbij het winkelcentrum van de Kerkbuurt wonen en dus dichtbij kunnen winkelen of plaatsnemen op het terras. Ook ondernemen wij uitstapjes waarbij we bijvoorbeeld samen fietsen, zwemmen of gewoon naar de supermarkt gaan. Ook kunnen bewoners in hun vrije tijd meedoen aan een sport zoals bv. G-voetbal of G-korfbal. In en rond ons Zorghuis zijn ook andere mogelijkheden voor een fijne vrijetijdsbesteding aanwezig, vaak met hulp van vrijwilligers. Er is ook een mogelijkheid tot sporten in de bestaande sportruimte. (Zie foto rechts)

Meer weten over zorg en dagbesteding in ons Zorghuis?

Op dit moment (februari 2023) hebben wij geen ruimte voor nieuwe bewoners. We kunnen u alsnog vrijblijvende informatie geven over ons beleid en over de wachtlijstprocedure. Wel is het nog mogelijk om aan de georganiseerde dagbesteding in ons zorghuis deel te nemen. Zie ook het onderdeel dagbesteding.